Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Brandweerkazerne Heerenveen

brandweer_heerenveen_03–site.jpg brandweer_heerenveen_04–site.jpg brandweer_heerenveen_01–site.jpg brandweer_heerenveen_02–site.jpg brandweer_heerenveen_05–site.jpg brandweer_heerenveen_06–site.jpg

Opdrachtgever Gemeente Heerenveen
Opgeleverd
 2005 

Het gebouw, gelegen aan een van de doorgaande wegen door Heerenveen, is geheel rondom het logistieke proces van de brandweer ontworpen. Het is een heel functioneel opgezet gebouw, waar alles zit waar je het verwacht. In de architectuur is snelheid en helderheid als thema gehanteerd. De overstekende gevels met scherpe randdetails geven het idee van snelheid. De brandweervoertuigen staan centraal in het gebouw opgesteld voor de volledig transparante deuren, alles staat zichtbaar klaar om snel uit te rukken.

In ARCHEtype 8 kunt u meer lezen over dit project.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X