Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Praedinius Gymnasium Groningen

praedinius_gymnasium_groningen_01–site.jpg praedinius_gymnasium_groningen_02–site.jpg praedinius_gymnasium_groningen_03–site.jpg praedinius_gymnasium_groningen_04–site.jpg

Opdrachtgever Gemeente Groningen
Opgeleverd
 2007 

Het Praedinius Gymnasium is een begrip. De school is al ruim 130 jaar gevestigd in een monumentaal pand naast de Stadsschouwburg van Groningen. Die beeldbepalende plek, samen met de status van rijksmonument, maakte het niet eenvoudig om een geschikte plek te vinden voor een uitbreiding. Uiteindelijk werd gekozen voor een opbouw op het dak. Dat bleek een gouden greep. In het lesprogramma staat de uitbreiding benoemd als 'lokaal 28', maar de leerlingen noemen het liefkozend 'de koepel'. Het is één van de meest favoriete plekken op school.

In ARCHEtype 11 kunt u meer lezen over dit project.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X