Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

De Kabas Franeker

de_kabas_franeker_02–site.jpg de_kabas_franeker_03–site.jpg de_kabas_franeker_04–site.jpg de_kabas_franeker_06–site.jpg de_kabas_franeker_01–site.jpg de_kabas_franeker_05–site.jpg

Opdrachtgever KBS De Kabas
Opgeleverd 2011 

De Kabas is een geslaagde transformatie van een traditioneel gebouwde basisschool tot een modern onderwijsgebouw. De bestaande structuur van gang en lokalen is geheel opengebroken. Er zijn meerdere individuele werkplekken gecreëerd, alle in de directe nabijheid van de groepsruimten. Dubbele deuren en panelenwanden zorgen voor een grote mate van flexibel gebruik. De centrale ruimte is eenvoudig “om te bouwen” tot een tijdelijke, extra groepsruimte.

De rigoureuze ingreep maakt het mogelijk dat de school zich vanaf de openbare weg veel herkenbaarder kan presenteren. Waar eens de gang liep zijn groepsruimten gekomen en er is een duidelijk herkenbare hoofdentree gemaakt.

De Kabas kan weer vele jaren mee!

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X