Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Sint Michaëlschool Harlingen

sint_michaelschool_harlingen_02–site.jpg sint_michaelschool_harlingen_01–site.jpg sint_michaelschool_harlingen_03–site.jpg sint_michaelschool_harlingen_09–site.jpg sint_michaelschool_harlingen_04–site.jpg sint_michaelschool_harlingen_05–site.jpg sint_michaelschool_harlingen_06–site.jpg sint_michaelschool_harlingen_07–site.jpg sint_michaelschool_harlingen_08–site.jpg

Opdrachtgever Bisschop Möllerstichting / schoolcommissie
Opgeleverd
 2009 

De nieuwe Sint Michaëlschool staat in het beschermde stadsgezicht van Harlingen. Het nieuwe gebouw is ontworpen met veel respect voor de omgeving en de geschiedenis van de plek. De vijf siergevels van Cortenstaal continueren het typische ritme van de historische gevelfronten aan de Schritsen. Het op de hoek van de straat liggende Rijksmonument is bij de nieuwe school getrokken en wordt gebruikt voor tussen- en naschoolse opvang. Omdat het niet vaststaat dat de Sint Michaëlschool voor altijd op deze plek zal blijven staan, laat de 11-klassige basisschool een toekomstige functiewijziging toe. Het gebouw kan veranderd worden in een appartementencomplex. De nieuwe gevels zijn ook zo geplaatst dat de openingen ertussen een opgang naar de appartementen open houden.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X