Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

't Slot Gameren

t_slot_gameren_01–site.jpg t_slot_gameren_03–site.jpg t_slot_gameren_02–site.jpg t_slot_gameren_09–site.jpg t_slot_gameren_08–site.jpg t_slot_gameren_06–site.jpg t_slot_gameren_06–site.jpg t_slot_gameren_04–site.jpg t_slot_gameren_05–site.jpg

Opdrachtgever Habion
Opgeleverd
 2009 

Het complex is gesitueerd in de historische omgeving van het verloren gegane slot in Gameren. Voor de nieuwbouw is van de maximale bebouwingsmogelijkheden binnen het bestemmingsplan geen gebruik gemaakt. Het terrein heeft een oppervlakte van 14.265m², een bebouwingsoppervlakte van 3.618m² en een bruto vloeroppervlak van 10.725m². De toegestane 5 bouwlagen zijn teruggebracht tot een compacte oplossing met 3 bouwlagen.

Bij de architectuur wordt een knipoog gegeven naar historische elementen zoals torentjes, kantelen enz. Tevens staat een deel van het complex met zijn voeten in de vroegere slotgracht. In het gebouw zijn o.a. 30 verpleegplaatsen, 53 zorgplaatsen (deels in woningen), 3 plaatsen tijdelijke opvang, 13 seniorenwoningen, artsen, apotheek, fysiotherapie, verloskunde, dagopvang en een restaurant ondergebracht. Het gehele gebouw is flexibel van opzet; alle functies kunnen binnen het casco worden gewisseld, vergroot of verkleind. Wonen kan zorg worden en omgekeerd. Voor de verwarming en koeling wordt mede gebruik gemaakt van aardwarmte.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X