Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

St. Franciscus Coevorden

sint_franciscus_coevorden_01–site.jpg sint_franciscus_coevorden_03–site.jpg sint_franciscus_coevorden_04–site.jpg sint_franciscus_coevorden_05–site.jpg sint_franciscus_coevorden_02–site.jpg sint_franciscus_coevorden_07–site.jpg sint_franciscus_coevorden_06–site.jpg

Opdrachtgever Zorggroep Tangenborgh
Opgeleverd
 2006 

Het gebouw is aan twee straatzijden vormgegeven als een stedelijke haak van metselwerk met een streng ritme ramen. Doordat er sprongen in de bouwmassa zijn gemaakt ontstaat een sculptuur. De uitsneden in de sculptuur reageren op de context.  Aan de achterkant van het complex, waar het groen en de sportvelden zijn gelegen, is het gebouw als een organische 'slinger' met verspringende ramen vormgegeven. Door het maken van deze slinger, wordt er in het gebouw ruimte gecreëerd voor een atrium met een binnenplein. Aan dit binnenplein zijn alle openbare functies gelegen zoals een restaurant, kapper, winkel, café met terras, dagactiviteiten, etc.

In ARCHEtype 11 kunt u meer lezen over dit project.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X