Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Menkostraat Enschede

menkostraat_enschede_02–site.jpg menkostraat_enschede_03–site.jpg menkostraat_enschede_01–site.jpg menkostraat_enschede_04–site.jpg menkostraat_enschede_05–site.jpg menkostraat_enschede_06–site.jpg menkostraat_enschede_07–site.jpg

Opdrachtgever Woningbouwvereniging De Woonplaats Enschede
Opgeleverd
 2011 

Eén van de uitgangspunten voor de kwaliteit van het nieuwe woon- zorgcomplex aan de Menkostraat is 'verwend wonen in het groen'. Met Karres & Brands (Hilversum) is een stedenbouwkundig plan gemaakt, waarin de gebouwen een bijzondere uitstraling moeten hebben, transparant zijn en flexibel in de indeling zijn (omkeerbaar bouwen). In dit project zijn er naast de zorg- en woonfuncties (60 verpleegplaatsen en 60 woningen) ook nog een buurtrestaurant, revalidatiecentrum en een wellness-centre ondergebracht. Het parkeerprobleem voor de woningen wordt opgelost door middel van een parkeergebouw onder het centrale plein; dit gebouw vormt ook de interne verbinding tussen de verschillende gebouwen.

i.s.m. ir. Edin Buitenhuis

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X