Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Het Nationaal Modelspoor Museum Sneek

nationaal_modelspoor_museum_sneek_01–site.jpg nationaal_modelspoor_museum_sneek_02–site.jpg nationaal_modelspoor_museum_sneek_05–site.jpg nationaal_modelspoor_museum_sneek_03–site.jpg nationaal_modelspoor_museum_sneek_04–site.jpg

Opdrachtgever Het Nationaal Modelspoor Museum
Opgeleverd
 2005 

De buitenkant van het stationsgebouw uit 1883 is door NS in oude luister hersteld. De plannen waren al in een vergevorderd stadium toen tijdens de sloop van het bestaande interieur de constructie van het oorspronkelijke, gestucte plafond tevoorschijn kwam. De plannen zijn toen volledig aangepast om het plafond in de schijnwerpers te laten plaatsen. Om zowel de grote ramen en deuren als de hoogte van het gebouw goed uit te laten komen, zijn de tussenvloeren vrij in de ruimte en los van de gevel geplaatst. Op de begane grond beleef je vooral de binnenkant en de unieke collectie treinen, terwijl je boven door de grote ramen plotseling goed zicht krijgt op de aankomende en vertrekkende treinen op het perron. Daarmee wordt de omgeving als het ware bij het museum getrokken: de treinen en het spoor gaan deel uitmaken van de collectie van het museum. Die beleving hadden we in een ander gebouw nooit kunnen bereiken.

In ARCHEtype 7 kunt u meer lezen over dit project.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X