Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Martinikerk Bolsward

martinikerk_bolsward_01–site.jpg martinikerk_bolsward_02–site.jpg martinikerk_bolsward_03–site.jpg martinikerk_bolsward_04–site.jpg

Opdrachtgever Nederlandse Hervormde Kerk Bolsward / Gemeente Bolsward

De Martinikerk van Bolsward is één van de oudste kerken van Friesland. In de jaren tachtig is de Martinikerk grondig gerestaureerd. Het herstel omvatte o.a. een nieuwe fundering op palen en het constructief versterken van de kapconstructie. Wij gaven toen leiding aan de totstandkoming van de restauratie.

Ruim een kwart eeuw later waren de Martinikerk en toren wederom toe aan een restauratie. Eind 2007 is hiervoor een restauratieplan opgesteld. Hierin zijn o.a. de bestrijding van houtaantastende insecten, zeer noodzakelijk constructief herstel, voegwerk en het vervangen van de leidekking van het schip en de toren meegenomen.

In opdracht van de burgerlijke en kerkelijke gemeente hebben we bestek en tekeningen vervaardigd, de aanbesteding georganiseerd en directievoering en toezicht verzorgd inclusief de complete financiële administratie. Eind 2012 zijn kerk en toren weer overgedragen aan de opdrachtgevers.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X