Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Sint Anthony Gasthuis Bolsward

sint_anthony_gasthuis_bolsward_01–site.jpg sint_anthony_gasthuis_bolsward_proveniershuis_01–site.jpg sint_anthony_gasthuis_bolsward_streekje_01–site.jpg

Opdrachtgever Stichting Sint Anthony Gasthuis Bolsward

Het Sint Anthony Gasthuis biedt woonruimte voor ouderen. Het complex bestaat uit een hoofdgebouw met appartementen (het zgn. proveniershuis), tuinkamerwoningen, woningen in een hofje en een aantal woningen gelegen tegenover het proveniershuis. Het opstellen van onderhoudsplannen, het aanvragen van subsidies en begeleiding in de uitvoering worden verzorgd.

Recent zijn o.a. aan de binnenzijde de prachtige wandtegelwerken gerestaureerd, problemen met optrekkend vocht en zoutuittreding zijn opgelost, de klinkerbestrating is in oude stijl hersteld en de fietsenstalling is geheel in bijpassende stijl uitgebreid. Bovendien is het stalt met kademuur gerestaureerd. Ook de vergaderruimte met aanliggende hal zijn in oude stijl gerestaureerd. Het aanwezige natuursteen is gerestaureerd en het grote tekstbord met vazen boven de entree zijn van bladgoud voorzien.

'Een prominent exponent van Bolsward gewaarborgd voor de toekomst'.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X