Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Popta Slot Marssum

poptaslot_marssum_01–site.jpg poptaslot_marssum_05–site.jpg poptaslot_marssum_02–site.jpg poptaslot_marssum_03–site.jpg poptaslot_marssum_04–site.jpg

Opdrachtgever Stichting Popta Slot Marssum

Eén van de best bewaarde stinzen van Friesland is het Popta Slot of Heringastate te Marsum. Het Popta Slot werd in de 16e eeuw door de familie Heringa gesticht. Het slot is gemeubileerd en ingericht in de stijl van de 17e en 18e eeuw. In de 18e eeuw is het slot vergroot. In de aangebouwde vleugel zijn momenteel een bezoekersaccommodatie en een beheerderwoning ondergebracht. In 2007 is deze vleugel gerenoveerd.

Op het naastliggende terrein is een z.g. vrouwengasthuis gebouwd. Eén deel hiervan is een monumentaal hofje, het andere deel zijn rijwoningen. Alle woningen zijn eigendom van de Popta Stichting en zijn in 2010 aan de binnenzijde geheel gerenoveerd . Aan de buitenzijde is alles geschilderd en het nodige gerestaureerd. In het hofje is tevens het voormalige slachthuis in ere hersteld en zijn de cartoesen en wapenborden gerestaureerd.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X