Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Sint Gertrudiskerk Workum

sint_gertrudiskerk_workum_01–site.jpg sint_gertrudiskerk_workum_02–site.jpg sint_gertrudiskerk_workum_03–site.jpg sint_gertrudiskerk_workum_04–site.jpg sint_gertrudiskerk_workum_05–site.jpg sint_gertrudiskerk_workum_06–site.jpg

Opdrachtgever Nederlandse Hervormde Gemeente van Workum

De laatgotische Grote of Sint Gertrudiskerk te Workum is in verschillende fasen tot stand gekomen. Het oudste gedeelte is het koor uit de 15e eeuw. In 2003 is in samenwerking met de Stichting Behoud Kerkelijke Gebouwen Friesland een restauratieplan opgesteld. In het plan zijn o.a. herstelwerkzaamheden opgenomen van de houten kap, de leidekking en de glas-in-lood ramen.

Daarna is in opdracht van de kerkvoogdij het koorinterieur gerestaureerd en aangepast.

De restauratie van de kerk is eind 2009 gestart. We hebben o.a. kostenramingen, bestek en tekeningen verzorgd alsmede de aanbesteding geregeld. In 2010 zijn de uitvoeringstekeningen gemaakt en zijn we i.s.m. Stichting Behoud Kerkelijke Gebouwen Friesland met de uitvoering begonnen. Diverse interne aanpassingen zijn door ons uitgewerkt in overleg met gemeente en rijksoverheid. Eind 2011 zijn de werkzaamheden opgeleverd en is de kerk feestelijk in gebruik genomen.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X