Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

De Caleidoscoop Leeuwarden

de_caleidoscoop_leeuwarden_05–site.jpg de_caleidoscoop_leeuwarden_07–site.jpg de_caleidoscoop_leeuwarden_06–site.jpg de_caleidoscoop_leeuwarden_04–site.jpg de_caleidoscoop_leeuwarden_02–site.jpg de_caleidoscoop_leeuwarden_03–site.jpg de_caleidoscoop_leeuwarden_01–site.jpg

Opdrachtgever Renn4
Opgeleverd
 2008 

De Caleidoscoop in Leeuwarden is een Renn4-school voor kinderen met gedrags- en opvoedingsproblemen. Voor deze school voor speciaal onderwijs is gekozen voor een opdeling in kleinere eenheden om de schaal van de school kindvriendelijk te laten zijn. Passend onderwijs in een passend gebouw. Elk domein heeft een eigen vleugel en kleur gekregen. Zo is het interieur en exterieur veelkleurig geworden en weet elk kind welk deel van de school zijn of haar “thuis” is. Het gebouw heeft een ruim ontmoetingsplein op de begane grond die verbinding heeft met de centrale gang. Deze gang vormt een verbindingsas tussen de verschillende domeinen waardoor het gebouw een heldere structuur gekregen heeft. Op de begane grond bevinden zich de kleuter- en onderbouwgroepen, naschoolse opvang, personeelskamer en gymzaal. Op de twee bovenliggende verdiepingen bevinden zich de middenbouw- en bovenbouwgroepsruimten. Tevens hebben verschillende organisaties, welke in Leeuwarden op het terrein van speciaal onderwijs actief zijn, in het gebouw een plek gekregen. Het ontwerp is in een samenwerkingsverband van Bonnemayer Architecten en Grunstra Groep tot stand gekomen.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X