Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Brede School De Meerkant en sporthal De Rietkraag Oostwold

nieuwbouw Brede School, IKC, bibliotheek, sporthal

brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_10–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_01–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_02–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_09–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_03–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_07–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_06–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_08–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_11–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_12–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_13–site.jpg

 

Opdrachtgever
Gemeente Oldambt
Ontwerp
Grunstra Architecten bna, Bolsward
Omvang
6.400 m2 bvo
Opgeleverd
2012

Het ontwerp past goed in de omgeving. De school ligt in het ontwikkelingsgebied van de Blauwe Stad en heeft de kenmerken van de Groninger boerderijen: een lang dak, rode baksteen en vergelijkbare afmetingen. De gebruikers van deze school zijn: 8-klassige basisschool Christelijk Onderwijs, 8-klassige basisschool Openbaar Onderwijs, kinderdagverblijf annex buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal met twee groepsruimten, bibliotheek, ruimte voor Steunstee (welzijn), verhuurbare ruimten voor fysiotherapie en logopedie, kantoren voor SOOOG (onderwijsbureau). Bij de school is ook een multifunctionele sporthal gebouwd bestaande uit drie sportzalen en te gebruiken door derden. Bij  dit project is veel aandacht aan het binnenklimaat besteed. Als adviseur heeft ons bureau voorgesteld om een duurzaam totaal mechanisch ventilatiesysteem toe te passen die voldoet aan het ‘frisse scholen’  klasse A.

EPC is 0,54.

Werkzaamheden Grunstra Bouwingenieurs

  • engineering in Revit 3D BIM, bouwvoorbereiding, aanbesteding, directievoering en toezicht;
  • coördinatie constructies, technische installaties, bouwfysica, interieur, terrein;
  • tevens: contractbeheer, vergunningenmanagement;
  • opstellen en bewaken planning en budget totaalinvestering;
  • zie ook onder GRUNSTRA GROEN
minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X