Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Kerkelijk Centrum Wommels

kerkelijk_centrum_wommels_01–site.jpg kerkelijk_centrum_wommels_02–site.jpg kerkelijk_centrum_wommels_03–site.jpg kerkelijk_centrum_wommels_04–site.jpg

Opdrachtgever Protestantse Gemeente Wommels / Hidaard

Door de fusie van drie kerkelijke gemeentes in Wommels en Hidaard, ontstaat er aan de ene kant een overschot aan gebouwen en aan de andere kant een wens om een kerkelijk centrum voor de wekelijkse activiteiten te bouwen. Op de plaats van de voormalige gereformeerde kerk hebben we een ontwerp gemaakt, waarin we deze fusie hebben vormgegeven. Het zaaltje naast de oude kerk hebben we kunnen behouden en de nieuwbouw als een omarmend gebaar omheen gelegd. Ook heeft de hoofdentree weer een plaats aan de straat gekregen. Door de toepassing van een groendak en eenvoudige materialen heeft het gebouw een duurzaam karakter en voegt het zich verrassend goed in het straatbeeld. De gebogen metselwerkwand is op een subtiele manier van een kruis voorzien, als herkenning voor de kerkelijke activiteiten in het gebouw.

Geannuleerd na aanbesteding.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X