Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Brede School Ursem

brede_school_ursem_01–site.jpg brede_school_ursem_02–site.jpg brede_school_ursem_03–site.jpg brede_school_ursem_04–site.jpg

Opdrachtgever Gemeente Koggenland

Selectie voor het maken van een ontwerp voor een brede school op een bestaand voetbalveld in Ursem. In het ontwerp is gekozen voor duidelijke herkenbaarheid van de toekomstige gebruikers van de brede school. Het ontwerp bestaat uit drie massa’s verbonden door multifunctionele binnenstraten. Eén van de straten is voorzien van een zadeldak. Deze vorm laat goed zien waar de hoofdentree is. De noordkant van de kap heeft een groot raam. Zo komt licht in het midden van het gebouw. Op het kruispunt van de binnenstraten is ook de gezamenlijke keuken en de ontmoetingsplek te vinden. Het speellokaal en verhoogd podium zijn koppelbaar aan de binnenstraat en dus zo door derden te gebruiken. De kleinere massa’s passen goed in de maat en schaal van Ursem. Door het bouwen in twee bouwlagen ontstaat een compact gebouw. De gevel aan de kant van de bestaande woonbebouwing is meanderend vorm gegeven en past bij de bestaande woonomgeving. 

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X