Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

MFA Oudeschoot

mfa_oudeschoot_10–site.jpg mfa_oudeschoot_09–site.jpg mfa_oudeschoot_01–site.jpg mfa_oudeschoot_02–site.jpg mfa_oudeschoot_04–site.jpg mfa_oudeschoot_05–site.jpg mfa_oudeschoot_03–site.jpg mfa_oudeschoot_11–site.jpg mfa_oudeschoot_14–site.jpg mfa_oudeschoot_13–site.jpg mfa_oudeschoot_08–site.jpg mfa_oudeschoot_12–site.jpg mfa_oudeschoot_07–site.jpg mfa_oudeschoot_06–site.jpg

Opdrachtgever WoonFriesland
Opgeleverd 2012 

De nieuwe MFA (Het Skoatterhus) is op de voormalige locatie Van Leeuwenhoekweg 2 van de openbare basisschool De Schoterschans gebouwd. Het gebouw is zo ontworpen, dat de huidige gymzaal gehandhaafd kon blijven. Evenals de kenmerkende linde op het plein.

Het gymlokaal wordt middels een “droogloop” gekoppeld aan de MFA, zodat er een geheel ontstaat en tevens het plein duidelijk wordt begrensd.

Een belangrijk item is zeker dat het gebouw in haar investering rekening heeft gehouden met de exploitatie in de toekomst. De voordelen van deze investering komen ten gunste van de huurders, deze betalen immers de energiekosten. Duurzame keuzes en “frisse scholen” gedachte hebben in het ontwerptraject een belangrijke rol gespeeld.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X