Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Botniasteeg Franeker

botniasteeg_franeker_02–site.jpg botniasteeg_franeker_03–site.jpg botniasteeg_franeker_04–site.jpg botniasteeg_franeker_05–site.jpg botniasteeg_franeker_06–site.jpg botniasteeg_franeker_07–site.jpg botniasteeg_franeker_08–site.jpg botniasteeg_franeker_09–site.jpg botniasteeg_franeker_10–site.jpg botniasteeg_franeker_11–site.jpg botniasteeg_franeker_12–site.jpg botniasteeg_franeker_01–site.jpg

Opdrachtgever Accolade en Zorggroep Tellens
Opgeleverd 2014 

In opdracht van Accolade i.s.m. Zorggroep Tellens hebben we een kleinschalig woon-/zorgcentrum ontworpen in de oude binnenstad van Franeker. We hebben ons door de locatie aan de Botniasteeg en het toekomstige gebruik (ouderenhuisvesting) laten inspireren en zijn gekomen tot een historisch hofjes architectuur. Het hele ontwerp is in intensief overleg met de buurtbewoners tot stand gekomen. Het gebouw krijgt op een moderne wijze een historische, kleinschalige uitstraling, goed passend in de architectuur van de binnenstad.

In het gebouw is er geen scheiding aangebracht tussen de zorgwoningen en de zelfstandige woningen en het gebouw wordt niet alleen voor de bewoners gebouwd maar herbergt tevens een buurtfunctie. Er is voor de plaatselijke biljartvereniging een biljartruimte en diverse verenigingen maken gebruik van het restaurant c.q. de recreatieruimte. Hierdoor ontstaat er een mooie mix in het gebruik van het gebouw. Kortom: de locatie, het gebouw en de gebruikers vormen samen een uniek nieuw stukje Franeker.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X