Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Brede School West–Terschelling

brede_school_west–terschelling_18–site.jpg brede_school_west–terschelling_11–site.jpg brede_school_west–terschelling_04–site.jpg brede_school_west–terschelling_14–site.jpg brede_school_west–terschelling_12–site.jpg brede_school_west–terschelling_13–site.jpg brede_school_west–terschelling_08–site.jpg brede_school_west–terschelling_05–site.jpg brede_school_west–terschelling_07–site.jpg brede_school_west–terschelling_09–site.jpg brede_school_west–terschelling_10–site.jpg brede_school_west–terschelling_06–site.jpg brede_school_west–terschelling_15–site.jpg brede_school_west–terschelling_16–site.jpg brede_school_west–terschelling_17–site.jpg

Opdrachtgever Gemeente Terschelling
Opgeleverd 2014

Door het maaiveld “op te tillen” vanuit de kenmerkende houtwal, ontstaat er op de begane grond een bouwlaag t.b.v. de grondgebonden functies, dit zijn met name de lokalen voor de peuters, de onderbouw en de multifunctionele ruimten. Op dit “houtwalvegetatieplateau” is vervolgens de verdieping geplaatst. Deze is met name voor de ondersteunende functies en de bovenbouw leerlingen. Vanuit de hoofdentree kom je gelijk in het hart van de Brede School: een hart die alle multifunctionele ruimten met elkaar verbindt. Deze gemeenschappelijke ruimte is voorzien van een brede trap die gelijk als tribune dienst kan doen voor het podium. Qua uitstraling is gezocht om aansluiting te vinden bij de kleurstelling vanuit houtwal. De begane grond gevel bestaat uit bruinwitte gevelsteen, terwijl de verdieping uit houten geveldelen is opgetrokken. Op deze manier is het compacte gebouw opgegaan in haar specifieke omgeving.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X