Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

VSO Renn 4 Leeuwarden

RPB_6449.jpg RPB_6515.jpg RPB_6505.jpg RPB_6494.jpg RPB_6484.jpg RPB_6460.jpg RPB_6453.jpg RPB_6499.jpg

Opdrachtgever RENN 4 

Opgeleverd: 2014

Dit ontwerp is tot stand gekomen vanuit zowel enigszins algemene eisen  (zoals stedenbouwkundige uitgangspunten, flexibele indeelbaarheid, duurzaamheid (in de breedste zin), voldoen aan frisse scholen klasse B, onderhoudsarm), maar ook vanuit specifieke eisen t.b.v. de doelgroep (cluster 4 onderwijs). Door de functionele plattegrond kunnen de verschillende profielgroepen zich van elkaar scheiden. Zo is er een hoofdentree met verschillende subentree ’s. Ook de gymzalen kunnen logistiek gezien zelfstandig functioneren. In het gebouw is er tevens rekening gehouden met een eventuele samenwerking met cluster 3 onderwijs.

Het interieur kenmerkt zich door overzichtelijkheid en robuuste vormgeving met brede trappen en gangen.

Qua uitstraling en materialisering is uitgegaan van een monoliet gemetseld gebouw met een eigen “gezicht” aan de Cornelis Trooststraat. Een gebouw met een geheel eigen identiteit voor een geheel eigen specifieke doelgroep.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X