Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Onderwijscluster Rozenstraat Hengelo

onderwijscluster_rozenstraat_hengelo_01–site.jpg onderwijscluster_rozenstraat_hengelo_02–site.jpg onderwijscluster_rozenstraat_hengelo_03–site.jpg onderwijscluster_rozenstraat_hengelo_04–site.jpg onderwijscluster_rozenstraat_hengelo_05–site.jpg onderwijscluster_rozenstraat_hengelo_06–site.jpg

Opdrachtgever Gemeente Bronckhorst

In september 2011 hebben we meegedaan met de architectenselectie onderwijscluster in Hengelo (Gemeente Bronckhorst). Het karakter van de plek is bepalend geweest voor het ontwerp. De historische bebouwing bestaat meestal uit een bouwlaag met een zadelkap. Dit is de basis geweest voor het ontwerp. De massa met zadeldak is doorgesneden over de nok en ten opzichte van elkaar verschoven. In de twee massa’s zijn de basisscholen ondergebracht. Daar waar de beide massa’s elkaar raken, zijn de gemeenschappelijke functies ondergebracht. In de nabijheid van de locatie zijn mooie lindes te vinden. De bomen komen terug in de gevel als kleurige franse balkons. Door het toepassen van een zadeldak ontstaan in de school mooie hoge groepsruimten met veel gebruiksmogelijkheden.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X