Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Woonzorgcentrum De Lauwers Drachten

woonzorgcentrum_de_lauwers_drachten_01–site.jpg woonzorgcentrum_de_lauwers_drachten_02–site.jpg woonzorgcentrum_de_lauwers_drachten_03–site.jpg woonzorgcentrum_de_lauwers_drachten_04–site.jpg woonzorgcentrum_de_lauwers_drachten_05–site.jpg woonzorgcentrum_de_lauwers_drachten_06–site.jpg woonzorgcentrum_de_lauwers_drachten_07–site.jpg woonzorgcentrum_de_lauwers_drachten_08–site.jpg

Opdrachtgever Friso Bouwgroep Sneek

Samen met Friso bouwgroep hebben we meegedaan aan een Design, Build and Maintains selectie. Het betrof een selectie voor het woonzorgcentrum De Lauwers in Drachten, uitgeschreven door Accolade Heerenveen. De opgave was om een woonruimte te creëren voor 14 PG- en 10 GGZ-bewoners en 14 partnerwoningen te realiseren. Binnen de strak omschreven bestemmingsplangrenzen en het beeldkwaliteitsplan hebben we een ontwerp gemaakt. Door in een groene, parkachtige omgeving een aantal los ogende gebouwen te plaatsen en door een centrale zone met elkaar te verbinden. Door de plaatsing van de gebouwen op de locatie ontstaan er twee patio’s, welke als veilige tuinen door de bewoners van het complex kunnen worden gebruikt. De toepassing van ronde kapvormen geven het woonzorgcentrum een moderne, eigentijdse en vriendelijke uitstraling.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X