Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Woonzorgcomplex Friso Almelo

woonzorgcomplex_friso_almelo_01–site.jpg woonzorgcomplex_friso_almelo_02–site.jpg woonzorgcomplex_friso_almelo_03–site.jpg woonzorgcomplex_friso_almelo_04–site.jpg woonzorgcomplex_friso_almelo_05–site.jpg woonzorgcomplex_friso_almelo_06–site.jpg woonzorgcomplex_friso_almelo_07–site.jpg woonzorgcomplex_friso_almelo_08–site.jpg woonzorgcomplex_friso_almelo_09–site.jpg woonzorgcomplex_friso_almelo_10–site.jpg woonzorgcomplex_friso_almelo_11–site.jpg

Opdrachtgever Stichting Woon- en zorgcentrum Friso te Almelo / Almelose Woningstichting Beter Wonen
Opgeleverd 2009 

Het project ”Woonzorgcomplex Friso” in Almelo is het nieuwe hart van een woonzorgzone met 180 woningen, 97 intramurale zorg- en verpleegplaatsen en extramurale ruimten gericht op ontmoeten en welzijn. Onderdeel van het plan is een woontoren van 13 bouwlagen, een landmark waarin 44 ruime zorgwoningen worden gerealiseerd. Alle woningen zijn rechtstreeks met het zorgcentrum verbonden. Gekozen is voor een opzet met een zeer levendige zone met recreatieve en maatschappelijke voorzieningen en een “passage” die belangrijke functies met elkaar verbindt. Het gebouw kent een flexibele opzet waardoor de verscheidene functies met het oog op de toekomst geheel uitwisselbaar zijn.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X