Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Psychogeriatrie De Hartkamp Raalte

psychogeriatrie_de_hartkamp_raalte_01–site.jpg psychogeriatrie_de_hartkamp_raalte_02–site.jpg psychogeriatrie_de_hartkamp_raalte_03–site.jpg psychogeriatrie_de_hartkamp_raalte_04–site.jpg psychogeriatrie_de_hartkamp_raalte_05–site.jpg

Opdrachtgever Carinova Deventer
Opgeleverd 2011

De vervangende nieuwbouw van PG De Hartkamp is geheel opgezet als kleinschalig verblijf. De groepsgrootte is maximaal 8 bewoners, die een gezamenlijke huiskamer delen. Iedere bewoner heeft de beschikking over eigen sanitair.
Het wooncomplex bestaat uit 4 woonblokken met ieder 2 woningen, die door middel van een open galerij verbonden zijn. Er wonen totaal 64 cliënten. De woningen hebben de naam “Jan van Arkel” gekregen.
Bijzonder aan de PG-voorziening is, dat deze geheel vrij staat in het park aan de noordzijde van het verpleeghuis De Hartkamp. Er is geen sprake van een verbindingsgang. Hierdoor wordt in belangrijke mate bijgedragen aan de gedachte van Carinova, dat het instellingsterrein van De Hartkamp de komende jaren geheel moet worden omgebouwd tot een locatie waar “gewoon gewoond” wordt.

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X