Vind ons op

minimize
close

ARCHEtype

20-05-2011

ARCHEtype is het relatiemagazine van Grunstra Groep. ARCHEtype beschrijft alle facetten van ons werk: van idee, via conceptontwikkeling naar daadwerkelijke uitwerking. We gaan op zoek naar het verhaal van de mens achter het gebouw. Wat beweegt hem? Wat verlangt hij van een gebouw? Welk beeld roept het bij hem op? ARCHEtype laat betrokkenen aan het woord en belicht het samenspel tussen partijen.

minimize
close

Particulier woonhuis Doniaga

particulier_woonhuis_doniaga_01–site.jpg particulier_woonhuis_doniaga_02–site.jpg particulier_woonhuis_doniaga_03–site.jpg particulier_woonhuis_doniaga_04–site.jpg

Opdrachtgever Particulier
Opgeleverd 2003

Op de plek van de nieuwe woning stond oorspronkelijk een boerderij, welke niet meer te restaureren viel. In een unieke samenwerking tussen kunstenaar Ids Willemsma en architect Gerrie de Bruin is een ontwerp gemaakt, waarin de essentie van de oude boerderij verwerkt is. De hoogte, lengte en breedte van de boerderij zijn als maat gebruikt. Het huis heeft het silhouet van een hoog schuurdak, in dit geval met verlaagde zijkanten. Toch is het geen typische boerderij geworden. Het gebouw lijkt op een grote driehoek, die overlangs is gehalveerd. Geen overbodige franje maar heldere, pure lijnvoering kenmerken deze bijzondere woning, die zich op vanzelfsprekende wijze voegt in het landsschap.

In ARCHEtype 3 kunt u meer lezen over dit project.

i.s.m. Ids Willemsma (kunstenaar)

minimize
close

Bestelformulier

Archtype
Naam *
Organisatie *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mail *
Functie
links
- / -
right
X