Vind ons op

minimize
close

Woonconcept De Belofte

de_belofte_01–site.jpg de_belofte_02–site.jpg

Initiatiefnemers Henk Schellevis, SNH Partners (Lunteren) en Grunstra Architecten (Bolsward) maken u graag attent op een mooi en kansrijk wooninitiatief: Woonconcept De Belofte, Wonen in vrijheid, met elkaar.

Een uniek woonconcept gericht op (alleenstaande) ouderen. Gebaseerd op een eeuwenoude filosofie van samenleven, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en samen een woonomgeving inrichten. Samenleven in een woonvorm met voldoende ruimte en respect voor het individu.

Waar wij uw aandacht voor vragen is, dat er in Nederland op het gebied van ouderen-huisvesting maar heel weinig rekening is gehouden met alleenstaande ouderen. Tot op heden is er vooral gebouwd in de vorm van appartementen (veelal gebaseerd op gestapelde bouw). Dit kan op zich een efficiënte manier zijn om ouderen te huisvesten. Echter, dit bouwconcept gaat aan één belangrijk probleem voor alleenstaanden voorbij en dat is vereenzaming. Vereenzaming leidt tot sociaal isolement en (psychosociale) gezondheidsklachten. De zorgkosten voor alleenstaanden zijn niet voor niets significant hoger dan voor samenwonende ouderen. Alleenstaande ouderen moeten het doen zonder hulp van een partner. In toenemende mate is mantelzorg van kinderen of vrienden of andere familieleden voor hen niet voorhanden.

De Belofte kiest bewust voor een andere woonvorm. Een woonvorm, waarin oudere alleenstaanden elkaar dagelijks ontmoeten en voor een deel zorg dragen voor elkaar. Ze gaan medeverantwoordelijkheid nemen voor de inrichting en onderhoud van hun woon-omgeving. Dit biedt geestelijke en lichamelijke activiteit en zingeving in een veilige, beschermde en gezellige woonomgeving. Hierdoor zal de zorgvraag verminderen. Externe professionele zorgverlening kan door het samenbrengen van ouderen op een efficiënte manier worden verleend. Er zal gebruik kunnen worden gemaakt van e-health.

De Belofte richt zich in eerste instantie op wat ouderen te bieden hebben en wat zij hiermee voor elkaar kunnen betekenen. Hierdoor is De Belofte een passend antwoord op veel vragen die op het gebied van zorg en ouderenhuisvesting spelen.

minimize
close
links
- / -
right
X