Vind ons op

minimize
close

Algemeen

24-05-2011

Gebruikers hebben specifieke wensen voor, en verwachtingen van, 'hun' gebouw. Dit leidt tot unieke gebruikers maar ook tot unieke gebouwen. Grunstra Architecten BNA is actief in meerdere sectoren. Iedere sector kenmerkt zich door het bouwen voor specifieke gebruikers en vereist specifieke kennis en ervaring op dit gebied. Omdat menselijke activiteiten een gebouw bestaansrecht geven, zijn de namen van de sectoren ontleend aan werkwoorden.

minimize
close

Nieuwbouwwoning fam. Kroontje Joure

nieuwbouwwoning_fam_kroontje_joure_01–site.jpg nieuwbouwwoning_fam_kroontje_joure_02–site.jpg nieuwbouwwoning_fam_kroontje_joure_03–site.jpg nieuwbouwwoning_fam_kroontje_joure_04–site.jpg nieuwbouwwoning_fam_kroontje_joure_05–site.jpg

Opdrachtgever Fam. Kroontje Joure
Opgeleverd 2010

In de wijk Wyldehoarne III hebben we voor de familie Kroontje een duurzame woning ontworpen. In dit deel van de wijk mag welstandsvrij gebouwd worden,  maar de gemeente heeft wel strakke richtlijnen opgesteld, waaraan het ontwerp moet voldoen. Ook hebben deze woningen geen gasaansluiting en moet er voldaan worden aan een EPC van 0,5 of lager. Kortom voldoende uitdaging voor een spannend ontwerp. Samen met de opdrachtgever hebben we voor een woning met een steile lessenaarskap gekozen. De woning is naar de straat toe gesloten en naar de tuin opent de woning zich. Door de grote glasgevel aan de noord-westzijde komt het daglicht tot ver de woning binnen en door de grote overstekken wordt opwarming in de zomer voorkomen. De aluminium volumes die in de woning steken, creëren een goede maat- en schaalverhouding. Het gebruik van strakke materialen levert een verrassend moderne woning op met een duidelijke vingerdruk van de opdrachtgever.

minimize
close
links
- / -
right
X