Vind ons op

minimize
close

Algemeen

24-05-2011

Gebruikers hebben specifieke wensen voor, en verwachtingen van, 'hun' gebouw. Dit leidt tot unieke gebruikers maar ook tot unieke gebouwen. Grunstra Architecten BNA is actief in meerdere sectoren. Iedere sector kenmerkt zich door het bouwen voor specifieke gebruikers en vereist specifieke kennis en ervaring op dit gebied. Omdat menselijke activiteiten een gebouw bestaansrecht geven, zijn de namen van de sectoren ontleend aan werkwoorden.

minimize
close

Particulier woonhuis Doniaga

particulier_woonhuis_doniaga_01–site.jpg particulier_woonhuis_doniaga_02–site.jpg particulier_woonhuis_doniaga_03–site.jpg particulier_woonhuis_doniaga_04–site.jpg

Opdrachtgever Particulier
Opgeleverd 2003

Op de plek van de nieuwe woning stond oorspronkelijk een boerderij, welke niet meer te restaureren viel. In een unieke samenwerking tussen kunstenaar Ids Willemsma en architect Gerrie de Bruin is een ontwerp gemaakt, waarin de essentie van de oude boerderij verwerkt is. De hoogte, lengte en breedte van de boerderij zijn als maat gebruikt. Het huis heeft het silhouet van een hoog schuurdak, in dit geval met verlaagde zijkanten. Toch is het geen typische boerderij geworden. Het gebouw lijkt op een grote driehoek, die overlangs is gehalveerd. Geen overbodige franje maar heldere, pure lijnvoering kenmerken deze bijzondere woning, die zich op vanzelfsprekende wijze voegt in het landsschap.

In ARCHEtype 3 kunt u meer lezen over dit project.

i.s.m. Ids Willemsma (kunstenaar)

minimize
close
links
- / -
right
X