Vind ons op

minimize
close

Algemeen

24-05-2011

Gebruikers hebben specifieke wensen voor, en verwachtingen van, 'hun' gebouw. Dit leidt tot unieke gebruikers maar ook tot unieke gebouwen. Grunstra Architecten BNA is actief in meerdere sectoren. Iedere sector kenmerkt zich door het bouwen voor specifieke gebruikers en vereist specifieke kennis en ervaring op dit gebied. Omdat menselijke activiteiten een gebouw bestaansrecht geven, zijn de namen van de sectoren ontleend aan werkwoorden.

minimize
close

Hamersveld Leusden

hamersveld_leusden_01–site.jpg hamersveld_leusden_02–site.jpg hamersveld_leusden_03–site.jpg hamersveld_leusden_04–site.jpg hamersveld_leusden_05–site.jpg hamersveld_leusden_06–site.jpg hamersveld_leusden_07–site.jpg

Opdrachtgever Beweging 3.0, Amersfoort/Woningstichting Leusden
Oplevering 2012

Hamersveld is een gecombineerd woon-, verpleeg- en zorgcentrum en maakt deel uit van revitaliseringwijk “De Biezenkamp” in Leusden. Het centrum bestaat uit 10 woongroepen van ieder 7 bewoners, verdeeld over begane grond en verdiepingen. Iedere woongroep is separaat per trap en lift vanuit de centrale ruimte bereikbaar. Per woongroep is een huiskamer aanwezig, die in de gevel herkenbaar is gemaakt als erkerachtige uitbouw. Op de begane grond bevinden zich voornamelijk de ontmoetingsruimten, waarin een open keuken (frontcooking) is opgenomen.

Uitgangspunt voor de architectuur is de associatie met gestapelde woningbouw, waardoor het gebouw geïntegreerd wordt in z’n omgeving. De constructieve opzet is geheel vanuit het principe drager – inbouw ontwikkeld, zodat de flexibiliteit en daarmee de toekomstwaarde maximaal is.

minimize
close
links
- / -
right
X