Vind ons op

minimize
close

Leren

20-05-2011

Decentralisatie, schaalvergroting, reorganisaties en fusies hebben in het onderwijs hun sporen nagelaten. Nieuwe vormen van onderwijs vragen om een verfrissende visies op de architectuur van schoolgebouwen. Grunstra Architecten BNA neemt daarbij het initiatief. Het bevorderen van discussie en het ontwikkelen kennis is daarbij behulpzaam.

projecten

minimize
close

Zamenhof Leeuwarden

zamenhof_leeuwarden_01–site.jpg zamenhof_leeuwarden_02–site.jpg zamenhof_leeuwarden_08–site.jpg zamenhof_leeuwarden_03–site.jpg zamenhof_leeuwarden_05–site.jpg zamenhof_leeuwarden_04–site.jpg zamenhof_leeuwarden_07–site.jpg zamenhof_leeuwarden_06–site.jpg

Opdrachtgever CGS Comenius
Oplevering
 2009 

In het Zamenhofpark te Leeuwarden, grenzend aan een woonwijk gekenmerkt door de Delftse schoolstijl, staat dit schoolgebouw voor het VMBO en PRO (praktijkonderwijs) van CSG Comenius. Het onderwijskundige concept is letterlijk vertaald in de architectuur. De thuisbasis voor de leerlingen is herkenbaar vormgegeven als een rijtje huizen in een straat grenzend aan een woonwijk. Hier volgen de leerlingen de algemene vakken. Elke groep van ongeveer 200 leerlingen heeft een "eigen thuis". Aan de parkzijde zijn de gesimuleerde bedrijfsruimten ondergebracht in een vrij gevormd volume dat de landschappelijke lijnen van het park oppakt.

In ARCHEtype 11 kunt u meer lezen over dit project.

minimize
close
links
- / -
right
X