Vind ons op

minimize
close

Leren

20-05-2011

Decentralisatie, schaalvergroting, reorganisaties en fusies hebben in het onderwijs hun sporen nagelaten. Nieuwe vormen van onderwijs vragen om een verfrissende visies op de architectuur van schoolgebouwen. Grunstra Architecten BNA neemt daarbij het initiatief. Het bevorderen van discussie en het ontwikkelen kennis is daarbij behulpzaam.

projecten

minimize
close

CBS De Finne Ferwoude

cbs_de_finne_ferwoude_01–site.jpg cbs_de_finne_ferwoude_08–site.jpg cbs_de_finne_ferwoude_03–site.jpg cbs_de_finne_ferwoude_02–site.jpg cbs_de_finne_ferwoude_04–site.jpg cbs_de_finne_ferwoude_05–site.jpg cbs_de_finne_ferwoude_06–site.jpg cbs_de_finne_ferwoude_07–site.jpg

Opdrachtgever CBO Wûnseradiel
Opgeleverd
 2011 

Het ontwerp voor de nieuwbouw van CBS De Finne in Ferwoude is opgezet vanuit de 3 ankerpunten van het daltononderwijs: vrijheid in gebondenheid, zelfstandigheid en samenwerking. Het geheel vanuit de gedachte van teamteaching. Dit vraagt om een verregaande vorm van gebruiksflexibiliteit. De constructieve en installatietechnische opzet van de school staat daarom volledig in dienst van het onderwijsconcept. Resultaat is een “ademend” gebouw, zowel letterlijk als figuurlijk. Licht, lucht en ruimte dragen bij aan een inspirerende beleving en talloze ruimtelijke mogelijkheden. De architectuur is eigenwijs en eigentijds, geïnspireerd op de maat en schaal van het dorp Ferwoude.

minimize
close
links
- / -
right
X