Vind ons op

minimize
close

Leren

20-05-2011

Decentralisatie, schaalvergroting, reorganisaties en fusies hebben in het onderwijs hun sporen nagelaten. Nieuwe vormen van onderwijs vragen om een verfrissende visies op de architectuur van schoolgebouwen. Grunstra Architecten BNA neemt daarbij het initiatief. Het bevorderen van discussie en het ontwikkelen kennis is daarbij behulpzaam.

projecten

minimize
close

De Kabas Franeker

de_kabas_franeker_02–site.jpg de_kabas_franeker_03–site.jpg de_kabas_franeker_04–site.jpg de_kabas_franeker_06–site.jpg de_kabas_franeker_01–site.jpg de_kabas_franeker_05–site.jpg

Opdrachtgever KBS De Kabas
Opgeleverd 2011 

De Kabas is een geslaagde transformatie van een traditioneel gebouwde basisschool tot een modern onderwijsgebouw. De bestaande structuur van gang en lokalen is geheel opengebroken. Er zijn meerdere individuele werkplekken gecreëerd, alle in de directe nabijheid van de groepsruimten. Dubbele deuren en panelenwanden zorgen voor een grote mate van flexibel gebruik. De centrale ruimte is eenvoudig “om te bouwen” tot een tijdelijke, extra groepsruimte.

De rigoureuze ingreep maakt het mogelijk dat de school zich vanaf de openbare weg veel herkenbaarder kan presenteren. Waar eens de gang liep zijn groepsruimten gekomen en er is een duidelijk herkenbare hoofdentree gemaakt.

De Kabas kan weer vele jaren mee!

minimize
close
links
- / -
right
X