Vind ons op

minimize
close

Leren

20-05-2011

Decentralisatie, schaalvergroting, reorganisaties en fusies hebben in het onderwijs hun sporen nagelaten. Nieuwe vormen van onderwijs vragen om een verfrissende visies op de architectuur van schoolgebouwen. Grunstra Architecten BNA neemt daarbij het initiatief. Het bevorderen van discussie en het ontwikkelen kennis is daarbij behulpzaam.

projecten

minimize
close

Sint Michaëlschool Harlingen

sint_michaelschool_harlingen_02–site.jpg sint_michaelschool_harlingen_01–site.jpg sint_michaelschool_harlingen_03–site.jpg sint_michaelschool_harlingen_09–site.jpg sint_michaelschool_harlingen_04–site.jpg sint_michaelschool_harlingen_05–site.jpg sint_michaelschool_harlingen_06–site.jpg sint_michaelschool_harlingen_07–site.jpg sint_michaelschool_harlingen_08–site.jpg

Opdrachtgever Bisschop Möllerstichting / schoolcommissie
Opgeleverd
 2009 

De nieuwe Sint Michaëlschool staat in het beschermde stadsgezicht van Harlingen. Het nieuwe gebouw is ontworpen met veel respect voor de omgeving en de geschiedenis van de plek. De vijf siergevels van Cortenstaal continueren het typische ritme van de historische gevelfronten aan de Schritsen. Het op de hoek van de straat liggende Rijksmonument is bij de nieuwe school getrokken en wordt gebruikt voor tussen- en naschoolse opvang. Omdat het niet vaststaat dat de Sint Michaëlschool voor altijd op deze plek zal blijven staan, laat de 11-klassige basisschool een toekomstige functiewijziging toe. Het gebouw kan veranderd worden in een appartementencomplex. De nieuwe gevels zijn ook zo geplaatst dat de openingen ertussen een opgang naar de appartementen open houden.

minimize
close
links
- / -
right
X