Vind ons op

minimize
close

Leren

20-05-2011

Decentralisatie, schaalvergroting, reorganisaties en fusies hebben in het onderwijs hun sporen nagelaten. Nieuwe vormen van onderwijs vragen om een verfrissende visies op de architectuur van schoolgebouwen. Grunstra Architecten BNA neemt daarbij het initiatief. Het bevorderen van discussie en het ontwikkelen kennis is daarbij behulpzaam.

projecten

minimize
close

Brede School Gerkesklooster

RPB_6532.jpg RPB_6534.jpg RPB_6533.jpg RPB_6538.jpg RPB_6562.jpg RPB_6563.jpg RPBdrone – Brede School De Ferbining Gerkesklooster.jpg

Opdrachtgever Gemeente Achtkarspelen

De nieuwbouw van de Brede School is gesitueerd op een open plek op de grens van de dorpen Gerkesklooster en Stroobos. Deze locatie is bewust gekozen: de school dient een verbindende factor te zijn voor kinderen uit de beide dorpen. In de Brede School krijgen PCBS De Claerkamp, Stichting Amarins en Jeugdwerk een onderkomen. Het gebouw heeft een symmetrische opzet en een heldere draagstructuur, waardoor de flexibiliteit maximaal is. In de toekomst kan een verbinding met een optionele uitbreiding aan de overzijde van de sloot worden gemaakt. De Brede School heeft de uitstraling van een “paviljoen” gekregen en komt in de groene omgeving goed tot zijn recht. Er zijn architectonische elementen toegevoegd in de vorm van stalen vakwerkspanten, die rechtstreeks verwijzen naar de zeer kenmerkende werfkranen van de nabij gelegen scheepswerf.

minimize
close
links
- / -
right
X