Vind ons op

minimize
close

Leren

20-05-2011

Decentralisatie, schaalvergroting, reorganisaties en fusies hebben in het onderwijs hun sporen nagelaten. Nieuwe vormen van onderwijs vragen om een verfrissende visies op de architectuur van schoolgebouwen. Grunstra Architecten BNA neemt daarbij het initiatief. Het bevorderen van discussie en het ontwikkelen kennis is daarbij behulpzaam.

projecten

minimize
close

Burgemeester Walda Scholengemeenschap Ameland

nieuwbouw VO-school met 4 leerjaren

burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_05–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_04–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_07–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_10–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_06–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_14–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_11–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_09–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_13–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_08–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_12–site.jpg

Opdrachtgever
Gemeente Ameland
Ontwerp
Grunstra Architecten bna, Bolsward
Omvang
2.450 m2 bvo
Opgeleverd
2014

 

De uitbreiding van de BWS is achter het rietgedekte gedeelte van de school gerealiseerd. Qua uitstraling en materialisering onderscheidt de nieuwbouw zich van het bestaande gedeelte, waardoor de esthetische kwaliteit gehandhaafd of zelfs versterkt wordt. Alle onderwijsfuncties liggen rondom een centrale ruimte: het centrale hart. Een hart dat alle Amelanders verbindt en een gevoel geeft van eigenheid. Het gebouw laat zien wat het eiland kenmerkt en straalt een baken van rust, eenheid en gemoedelijkheid uit. Tevens is het overzichtelijk en kleinschalig. Een belangrijk item is zeker dat het gebouw in haar investering rekening houdt met de exploitatie in de toekomst. Energieneutraliteit, duurzame keuzes en frisse schoolgedachte hebben in het ontwerptraject een belangrijke rol gespeeld.

werkzaamheden Grunstra Bouwingenieurs

  • engineering in Revit 3D BIM, bouwvoorbereiding, aanbesteding, directievoering en toezicht;
  • coördinatie constructies, technische installaties, bouwfysica, interieur, terrein;
  • tevens: contractbeheer, vergunningenmanagement;
  • opstellen en bewaken planning en budget totaalinvestering;
  • zie ook GRUNSTRA GROEN
minimize
close
links
- / -
right
X