Vind ons op

minimize
close

(Ver)zorgen

20-05-2011

De spanning tussen wens en budget is vrijwel nergens groter dan in de zorgsector. Grunstra Architecten BNA ontwerpt al sinds de jaren '50 behandel- zorg- en verpleegcentra en speelt sindsdien een toonaangevende rol. Het bureau stimuleert de ontwikkeling van nieuwe inzichten en ideeën in deze sector krachtig. Harmen Grunstra was hiervoor eerder Europees voorzitter van het UIA-werkprogramma 'Architecture and the disabled'.

projecten

minimize
close

RCG Ouderen Ermelo

rcg_veldwijk_ermelo_01–site.jpg rcg_veldwijk_ermelo_06–site.jpg rcg_veldwijk_ermelo_07–site.jpg rcg_veldwijk_ermelo_05–site.jpg rcg_veldwijk_ermelo_03–site.jpg rcg_veldwijk_ermelo_02–site.jpg rcg_veldwijk_ermelo_04–site.jpg

Opdrachtgever GGZ Centraal Amersfoort
Opgeleverd 2010 

RCG Ouderen is een geheel nieuwe voorziening voor 7 groepen van 6-8 bewoners met GGZ problematiek. Het gebouw is gelegen op het landgoed Veldwijk in Ermelo. De architectuur is geïnspireerd op de overheersend 19-eeuwse bebouwing van het landgoed, maar dan met een moderne uitstraling en detaillering. De groepen zijn per 2 gecombineerd en gelegen op de begane grond en 1e verdieping van de woonvleugels. Iedere huiskamer heeft een grote buitenruimte (terras of balkon). In het hoofdgebouw van 3 bouwlagen zijn de ambulante functies gehuisvest, alsmede het behandelcentrum. Het gebouw is door zijn aard en indeling geheel om te bouwen tot woongebouw met appartementen en is zo maximaal op de toekomst voorbereid.

minimize
close
links
- / -
right
X