Vind ons op

minimize
close

(Ver)zorgen

20-05-2011

De spanning tussen wens en budget is vrijwel nergens groter dan in de zorgsector. Grunstra Architecten BNA ontwerpt al sinds de jaren '50 behandel- zorg- en verpleegcentra en speelt sindsdien een toonaangevende rol. Het bureau stimuleert de ontwikkeling van nieuwe inzichten en ideeën in deze sector krachtig. Harmen Grunstra was hiervoor eerder Europees voorzitter van het UIA-werkprogramma 'Architecture and the disabled'.

projecten

minimize
close

De Braak Raalte

de_braak_raalte_03–site.jpg de_braak_raalte_02–site.jpg de_braak_raalte_01–site.jpg de_braak_raalte_05–site.jpg de_braak_raalte_04–site.jpg de_braak_raalte_06–site.jpg

Opdrachtgever SallandWonen Raalte
Opgeleverd
 2009 

In opdracht van Zorggroep Carinova en Stichting De Parabool heeft SallandWonen uit Raalte drie kleinschalige woongroepen gerealiseerd, midden in een woonwijk. Een uniek project, dat bestemd is voor het gezamenlijk huisvesten van ouderen met verpleegindicatie en voor verstandelijk gehandicapten met een zorg/verpleegindicatie. Door de samenwerking is voor beide organisaties de mogelijkheid ontstaan om de jarenlange opgedane kennis “onder één dak” te bundelen en uit te wisselen. De 18 bewoners kunnen zich vrij door het gebouw bewegen, maar hebben wel een eigen slaapkamer met sanitair. Per woongroep van 6 bewoners is bovendien een huiskamer ingericht.

minimize
close
links
- / -
right
X