Vind ons op

minimize
close

(Ver)zorgen

20-05-2011

De spanning tussen wens en budget is vrijwel nergens groter dan in de zorgsector. Grunstra Architecten BNA ontwerpt al sinds de jaren '50 behandel- zorg- en verpleegcentra en speelt sindsdien een toonaangevende rol. Het bureau stimuleert de ontwikkeling van nieuwe inzichten en ideeën in deze sector krachtig. Harmen Grunstra was hiervoor eerder Europees voorzitter van het UIA-werkprogramma 'Architecture and the disabled'.

projecten

minimize
close

Verpleegaccommodatie Boulevard Enschede

boulevard_enschede_01–site.jpg boulevard_enschede_08–site.jpg boulevard_enschede_07–site.jpg boulevard_enschede_03–site.jpg boulevard_enschede_02–site.jpg boulevard_enschede_04–site.jpg boulevard_enschede_05–site.jpg boulevard_enschede_06–site.jpg

Opdrachtgever Ariëns Zorgpalet
Opgeleverd
 2007 

Verpleegaccommodatie Boulevard ligt enerzijds aan de Boulevard 1945, een belangrijke toegangsweg naar het centrum van Enschede, en anderzijds aan een park. Het betreft een 6 bouwlagen tellende uitbreiding van het bestaande woonzorgcomplex De Eschpoort. Aan de zonzijde van het gebouw is een insnede gemaakt waardoor het daglicht ver kan doordringen in het gebouw. Het gebouw staat deels op kolommen boven een vijver. Hierdoor ontstaat er een zichtlijn, onder het gebouw door, naar het naastgelegen park.

In ARCHEtype 12 kunt u meer lezen over dit project.

minimize
close
links
- / -
right
X