Vind ons op

minimize
close

(Ver)zorgen

20-05-2011

De spanning tussen wens en budget is vrijwel nergens groter dan in de zorgsector. Grunstra Architecten BNA ontwerpt al sinds de jaren '50 behandel- zorg- en verpleegcentra en speelt sindsdien een toonaangevende rol. Het bureau stimuleert de ontwikkeling van nieuwe inzichten en ideeën in deze sector krachtig. Harmen Grunstra was hiervoor eerder Europees voorzitter van het UIA-werkprogramma 'Architecture and the disabled'.

projecten

minimize
close

't Slot Gameren

t_slot_gameren_01–site.jpg t_slot_gameren_03–site.jpg t_slot_gameren_02–site.jpg t_slot_gameren_09–site.jpg t_slot_gameren_08–site.jpg t_slot_gameren_06–site.jpg t_slot_gameren_06–site.jpg t_slot_gameren_04–site.jpg t_slot_gameren_05–site.jpg

Opdrachtgever Habion
Opgeleverd
 2009 

Het complex is gesitueerd in de historische omgeving van het verloren gegane slot in Gameren. Voor de nieuwbouw is van de maximale bebouwingsmogelijkheden binnen het bestemmingsplan geen gebruik gemaakt. Het terrein heeft een oppervlakte van 14.265m², een bebouwingsoppervlakte van 3.618m² en een bruto vloeroppervlak van 10.725m². De toegestane 5 bouwlagen zijn teruggebracht tot een compacte oplossing met 3 bouwlagen.

Bij de architectuur wordt een knipoog gegeven naar historische elementen zoals torentjes, kantelen enz. Tevens staat een deel van het complex met zijn voeten in de vroegere slotgracht. In het gebouw zijn o.a. 30 verpleegplaatsen, 53 zorgplaatsen (deels in woningen), 3 plaatsen tijdelijke opvang, 13 seniorenwoningen, artsen, apotheek, fysiotherapie, verloskunde, dagopvang en een restaurant ondergebracht. Het gehele gebouw is flexibel van opzet; alle functies kunnen binnen het casco worden gewisseld, vergroot of verkleind. Wonen kan zorg worden en omgekeerd. Voor de verwarming en koeling wordt mede gebruik gemaakt van aardwarmte.

minimize
close
links
- / -
right
X