Vind ons op

minimize
close

(Ver)zorgen

20-05-2011

De spanning tussen wens en budget is vrijwel nergens groter dan in de zorgsector. Grunstra Architecten BNA ontwerpt al sinds de jaren '50 behandel- zorg- en verpleegcentra en speelt sindsdien een toonaangevende rol. Het bureau stimuleert de ontwikkeling van nieuwe inzichten en ideeën in deze sector krachtig. Harmen Grunstra was hiervoor eerder Europees voorzitter van het UIA-werkprogramma 'Architecture and the disabled'.

projecten

minimize
close

St. Franciscus Coevorden

sint_franciscus_coevorden_01–site.jpg sint_franciscus_coevorden_03–site.jpg sint_franciscus_coevorden_04–site.jpg sint_franciscus_coevorden_05–site.jpg sint_franciscus_coevorden_02–site.jpg sint_franciscus_coevorden_07–site.jpg sint_franciscus_coevorden_06–site.jpg

Opdrachtgever Zorggroep Tangenborgh
Opgeleverd
 2006 

Het gebouw is aan twee straatzijden vormgegeven als een stedelijke haak van metselwerk met een streng ritme ramen. Doordat er sprongen in de bouwmassa zijn gemaakt ontstaat een sculptuur. De uitsneden in de sculptuur reageren op de context.  Aan de achterkant van het complex, waar het groen en de sportvelden zijn gelegen, is het gebouw als een organische 'slinger' met verspringende ramen vormgegeven. Door het maken van deze slinger, wordt er in het gebouw ruimte gecreëerd voor een atrium met een binnenplein. Aan dit binnenplein zijn alle openbare functies gelegen zoals een restaurant, kapper, winkel, café met terras, dagactiviteiten, etc.

In ARCHEtype 11 kunt u meer lezen over dit project.

minimize
close
links
- / -
right
X