Vind ons op

minimize
close

(Ver)zorgen

20-05-2011

De spanning tussen wens en budget is vrijwel nergens groter dan in de zorgsector. Grunstra Architecten BNA ontwerpt al sinds de jaren '50 behandel- zorg- en verpleegcentra en speelt sindsdien een toonaangevende rol. Het bureau stimuleert de ontwikkeling van nieuwe inzichten en ideeën in deze sector krachtig. Harmen Grunstra was hiervoor eerder Europees voorzitter van het UIA-werkprogramma 'Architecture and the disabled'.

projecten

minimize
close

Bloemswaard Hillegom

bloemswaard_hillegom_15–site.jpg bloemswaard_hillegom_07–site.jpg bloemswaard_hillegom_08–site.jpg bloemswaard_hillegom_10–site.jpg bloemswaard_hillegom_05–site.jpg bloemswaard_hillegom_11–site.jpg bloemswaard_hillegom_04–site.jpg bloemswaard_hillegom_12–site.jpg bloemswaard_hillegom_06–site.jpg bloemswaard_hillegom_14–site.jpg bloemswaard_hillegom_09–site.jpg bloemswaard_hillegom_13–site.jpg

Opdrachtgever Stichting HOZO en Woningstichting Stek
Opgeleverd 2014

Bloemswaard is een multidisciplinair woon-, zorg- en voorzieningengebouw in een herstructureringswijk in Hillegom. Primair bedoeld als vervangende nieuwbouw voor het bestaande woonzorgcentrum Bloemswaard, omvat het project 20 huurwoningen en een multifunctioneel centrum (MFC) waar meerdere participanten op het gebied van zorg en welzijn ruimten huren. Het MFC is vormgegeven als een bouwkundige “plint” van 2 lagen. Een deel van de algemene ruimten in het MFC zijn bedoeld als ondersteunende ruimten voor Bloemswaard. De appartementen zijn ondergebracht in drie, in contrasterende stenen, gemetselde torentjes van ieder 4 bouwlagen, die geplaatst zijn op de plint. De zorg- en verpleegappartementen zijn in een flexibele bouwstructuur ontworpen. Er zijn meerdere entrees. De ombouwbaarheid is maximaal. Bloemswaard is daarom meteen klaar voor de toekomst!

minimize
close
links
- / -
right
X