Vind ons op

minimize
close

(Ver)zorgen

20-05-2011

De spanning tussen wens en budget is vrijwel nergens groter dan in de zorgsector. Grunstra Architecten BNA ontwerpt al sinds de jaren '50 behandel- zorg- en verpleegcentra en speelt sindsdien een toonaangevende rol. Het bureau stimuleert de ontwikkeling van nieuwe inzichten en ideeën in deze sector krachtig. Harmen Grunstra was hiervoor eerder Europees voorzitter van het UIA-werkprogramma 'Architecture and the disabled'.

projecten

minimize
close

Botniasteeg Franeker

botniasteeg_franeker_02–site.jpg botniasteeg_franeker_03–site.jpg botniasteeg_franeker_04–site.jpg botniasteeg_franeker_05–site.jpg botniasteeg_franeker_06–site.jpg botniasteeg_franeker_07–site.jpg botniasteeg_franeker_08–site.jpg botniasteeg_franeker_09–site.jpg botniasteeg_franeker_10–site.jpg botniasteeg_franeker_11–site.jpg botniasteeg_franeker_12–site.jpg botniasteeg_franeker_01–site.jpg

Opdrachtgever Accolade en Zorggroep Tellens
Opgeleverd 2014 

In opdracht van Accolade i.s.m. Zorggroep Tellens hebben we een kleinschalig woon-/zorgcentrum ontworpen in de oude binnenstad van Franeker. We hebben ons door de locatie aan de Botniasteeg en het toekomstige gebruik (ouderenhuisvesting) laten inspireren en zijn gekomen tot een historisch hofjes architectuur. Het hele ontwerp is in intensief overleg met de buurtbewoners tot stand gekomen. Het gebouw krijgt op een moderne wijze een historische, kleinschalige uitstraling, goed passend in de architectuur van de binnenstad.

In het gebouw is er geen scheiding aangebracht tussen de zorgwoningen en de zelfstandige woningen en het gebouw wordt niet alleen voor de bewoners gebouwd maar herbergt tevens een buurtfunctie. Er is voor de plaatselijke biljartvereniging een biljartruimte en diverse verenigingen maken gebruik van het restaurant c.q. de recreatieruimte. Hierdoor ontstaat er een mooie mix in het gebruik van het gebouw. Kortom: de locatie, het gebouw en de gebruikers vormen samen een uniek nieuw stukje Franeker.

minimize
close
links
- / -
right
X