Vind ons op

minimize
close

(Ver)zorgen

20-05-2011

De spanning tussen wens en budget is vrijwel nergens groter dan in de zorgsector. Grunstra Architecten BNA ontwerpt al sinds de jaren '50 behandel- zorg- en verpleegcentra en speelt sindsdien een toonaangevende rol. Het bureau stimuleert de ontwikkeling van nieuwe inzichten en ideeën in deze sector krachtig. Harmen Grunstra was hiervoor eerder Europees voorzitter van het UIA-werkprogramma 'Architecture and the disabled'.

projecten

minimize
close

Psychogeriatrie De Hartkamp Raalte

psychogeriatrie_de_hartkamp_raalte_01–site.jpg psychogeriatrie_de_hartkamp_raalte_02–site.jpg psychogeriatrie_de_hartkamp_raalte_03–site.jpg psychogeriatrie_de_hartkamp_raalte_04–site.jpg psychogeriatrie_de_hartkamp_raalte_05–site.jpg

Opdrachtgever Carinova Deventer
Opgeleverd 2011

De vervangende nieuwbouw van PG De Hartkamp is geheel opgezet als kleinschalig verblijf. De groepsgrootte is maximaal 8 bewoners, die een gezamenlijke huiskamer delen. Iedere bewoner heeft de beschikking over eigen sanitair.
Het wooncomplex bestaat uit 4 woonblokken met ieder 2 woningen, die door middel van een open galerij verbonden zijn. Er wonen totaal 64 cliënten. De woningen hebben de naam “Jan van Arkel” gekregen.
Bijzonder aan de PG-voorziening is, dat deze geheel vrij staat in het park aan de noordzijde van het verpleeghuis De Hartkamp. Er is geen sprake van een verbindingsgang. Hierdoor wordt in belangrijke mate bijgedragen aan de gedachte van Carinova, dat het instellingsterrein van De Hartkamp de komende jaren geheel moet worden omgebouwd tot een locatie waar “gewoon gewoond” wordt.

minimize
close
links
- / -
right
X