Vind ons op

minimize
close

(Ver)zorgen

20-05-2011

De spanning tussen wens en budget is vrijwel nergens groter dan in de zorgsector. Grunstra Architecten BNA ontwerpt al sinds de jaren '50 behandel- zorg- en verpleegcentra en speelt sindsdien een toonaangevende rol. Het bureau stimuleert de ontwikkeling van nieuwe inzichten en ideeën in deze sector krachtig. Harmen Grunstra was hiervoor eerder Europees voorzitter van het UIA-werkprogramma 'Architecture and the disabled'.

projecten

minimize
close

Wulverhorst en Oranjepark Oudewater

Oudekerk–0435.jpg Oudekerk–0464.jpg Oudekerk–0467.jpg Oudekerk–0543.jpg Oudekerk–0559.jpg Oudekerk–0515.jpg

In Oudewater is eind 2015 een woon- zorg- en verpleegcomplex gerealiseerd volgens de laatste inzichten. Enerzijds is er voor iedere categorie een eigen appartement beschikbaar en anderzijds is rekening gehouden met de toekomstwaarde.

De zorgappartementen kunnen worden omgezet in zelfstandig wonen en het casco van de verpleegvoorziening kan eenvoudig worden getransformeerd voor zelfstandig wonende bewoners.

In totaal zijn er 42 appartementen, uitgewerkt als complete woonappartementen voor zorgcliënten. Daarnaast worden 24 verpleegplaatsen aangeboden in 4 kleinschalige woongroepen (4x6).

Tot slot zijn er 4 aanvullende zorgappartementen voor andere doelgroepen en 42 woningen voor zelfstandig wonende senioren in een afzonderlijk bouwdeel.

 

minimize
close
links
- / -
right
X