Vind ons op

minimize
close

Wonen

26-04-2011

Niets is zo persoonlijk als wonen. Juist daarom ziet Grunstra Architecten BNA woningbouw, klein en grootschalig, als een interessante uitdaging. Een gebouw creëren waarin uiteenlopende bewoners zich herkennen en thuis voelen vraagt om architectuur met karakter. Particuliere opdrachten bieden meer ruimte voor uitgesproken individualisme, zowel voor de opdrachtgever als voor onze architecten.

projecten

minimize
close

Nieuwbouwwoning fam. Kroontje Joure

nieuwbouwwoning_fam_kroontje_joure_01–site.jpg nieuwbouwwoning_fam_kroontje_joure_02–site.jpg nieuwbouwwoning_fam_kroontje_joure_03–site.jpg nieuwbouwwoning_fam_kroontje_joure_04–site.jpg nieuwbouwwoning_fam_kroontje_joure_05–site.jpg

Opdrachtgever Fam. Kroontje Joure
Opgeleverd 2010

In de wijk Wyldehoarne III hebben we voor de familie Kroontje een duurzame woning ontworpen. In dit deel van de wijk mag welstandsvrij gebouwd worden,  maar de gemeente heeft wel strakke richtlijnen opgesteld, waaraan het ontwerp moet voldoen. Ook hebben deze woningen geen gasaansluiting en moet er voldaan worden aan een EPC van 0,5 of lager. Kortom voldoende uitdaging voor een spannend ontwerp. Samen met de opdrachtgever hebben we voor een woning met een steile lessenaarskap gekozen. De woning is naar de straat toe gesloten en naar de tuin opent de woning zich. Door de grote glasgevel aan de noord-westzijde komt het daglicht tot ver de woning binnen en door de grote overstekken wordt opwarming in de zomer voorkomen. De aluminium volumes die in de woning steken, creëren een goede maat- en schaalverhouding. Het gebruik van strakke materialen levert een verrassend moderne woning op met een duidelijke vingerdruk van de opdrachtgever.

minimize
close
links
- / -
right
X