Vind ons op

minimize
close

Wonen

26-04-2011

Niets is zo persoonlijk als wonen. Juist daarom ziet Grunstra Architecten BNA woningbouw, klein en grootschalig, als een interessante uitdaging. Een gebouw creëren waarin uiteenlopende bewoners zich herkennen en thuis voelen vraagt om architectuur met karakter. Particuliere opdrachten bieden meer ruimte voor uitgesproken individualisme, zowel voor de opdrachtgever als voor onze architecten.

projecten

minimize
close

De Meenthehof Steenwijk

de_meenthehof_steenwijk_05–site.jpg de_meenthehof_steenwijk_04–site.jpg de_meenthehof_steenwijk_06–site.jpg de_meenthehof_steenwijk_03–site.jpg de_meenthehof_steenwijk_02–site.jpg de_meenthehof_steenwijk_01–site.jpg

Opdrachtgever Omnia Wonen Harderwijk

De vervangende nieuwbouw van de Meenthehof te Steenwijk is vorm gegeven in 3 bouwblokken. In samenspraak met de opdrachtgever hebben we 2 woonblokken voor ca. 100 ruime appartementen en verpleegstudio’s ontworpen. De woongebouwen worden met elkaar verbonden door een centraal gebouw voor wijkondersteunende voorzieningen waar ook de bewoners kunnen samenkomen. De totale compositie van gebouw vormt een accent bij de entree van de wijk de Oostermeenthe. Aan de buitenzijde van het complex hebben de gevels een levendig karakter gekregen door de verspringende balkons, terwijl de gevels aan de binnenzijde een vlakkere afwerking hebben gekregen. Mede door gebruik te maken van duurzame voorzieningen en een hogere isolatiewaarde krijgt de Meenthehof een gebouw met veel potentie voor de toekomst.

minimize
close
links
- / -
right
X