Vind ons op

minimize
close

Wonen

26-04-2011

Niets is zo persoonlijk als wonen. Juist daarom ziet Grunstra Architecten BNA woningbouw, klein en grootschalig, als een interessante uitdaging. Een gebouw creëren waarin uiteenlopende bewoners zich herkennen en thuis voelen vraagt om architectuur met karakter. Particuliere opdrachten bieden meer ruimte voor uitgesproken individualisme, zowel voor de opdrachtgever als voor onze architecten.

projecten

minimize
close

Hamersveld Leusden

hamersveld_leusden_01–site.jpg hamersveld_leusden_02–site.jpg hamersveld_leusden_03–site.jpg hamersveld_leusden_04–site.jpg hamersveld_leusden_05–site.jpg hamersveld_leusden_06–site.jpg hamersveld_leusden_07–site.jpg

Opdrachtgever Beweging 3.0, Amersfoort/Woningstichting Leusden
Oplevering 2012

Hamersveld is een gecombineerd woon-, verpleeg- en zorgcentrum en maakt deel uit van revitaliseringwijk “De Biezenkamp” in Leusden. Het centrum bestaat uit 10 woongroepen van ieder 7 bewoners, verdeeld over begane grond en verdiepingen. Iedere woongroep is separaat per trap en lift vanuit de centrale ruimte bereikbaar. Per woongroep is een huiskamer aanwezig, die in de gevel herkenbaar is gemaakt als erkerachtige uitbouw. Op de begane grond bevinden zich voornamelijk de ontmoetingsruimten, waarin een open keuken (frontcooking) is opgenomen.

Uitgangspunt voor de architectuur is de associatie met gestapelde woningbouw, waardoor het gebouw geïntegreerd wordt in z’n omgeving. De constructieve opzet is geheel vanuit het principe drager – inbouw ontwikkeld, zodat de flexibiliteit en daarmee de toekomstwaarde maximaal is.

minimize
close
links
- / -
right
X