Vind ons op

minimize
close

Directie

20-05-2011

De Grunstra Groep staat onder leiding van een op elkaar ingespeeld, evenwichtig team van architecten en bouwmanagers. In de bijna 65-jarige traditie van het bureau is dit ook altijd nagestreefd. Mooie ontwerpen moeten ook kunnen worden gerealiseerd.

De directie bestaat uit:

minimize
close

ing. Gerrit van der Steege

Bouwtechniek

07-06-2011
gerrit_van_der_steege–site.jpg

Gerrit van der Steege (1956) is directielid en bouwmanager. Hij studeerde aan de HTS Leeuwarden en de Academie voor Bouwkunst in Groningen.

"Ik geniet van het ordenen. Dat zit  bijvoorbeeld in het organiseren van projecten en processen, maar ook in een mooie oplossing of prachtige detaillering. Partijen motiveren en uit te dagen is mijn kracht. Om dan het idee van de architect zo goed mogelijk te realiseren. Daarvoor is veel techniek nodig. Het is heerlijk om ervoor te zorgen dat het ‘past’ en dat het idee maakbaar is. Als bouwmanager ben ik het cement tussen de stenen van de oplossing."

link title

Brede School De Meerkant en sporthal De Rietkraag Oostwold

nieuwbouw Brede School, IKC, bibliotheek, sporthal

brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_10–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_01–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_02–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_09–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_03–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_07–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_06–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_08–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_11–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_12–site.jpg brede_school_de_meerkant_en_sporthal_de_rietkraag_midwolda_oostwold_13–site.jpg

 

Opdrachtgever
Gemeente Oldambt
Ontwerp
Grunstra Architecten bna, Bolsward
Omvang
6.400 m2 bvo
Opgeleverd
2012

close

Het ontwerp past goed in de omgeving. De school ligt in het ontwikkelingsgebied van de Blauwe Stad en heeft de kenmerken van de Groninger boerderijen: een lang dak, rode baksteen en vergelijkbare afmetingen. De gebruikers van deze school zijn: 8-klassige basisschool Christelijk Onderwijs, 8-klassige basisschool Openbaar Onderwijs, kinderdagverblijf annex buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal met twee groepsruimten, bibliotheek, ruimte voor Steunstee (welzijn), verhuurbare ruimten voor fysiotherapie en logopedie, kantoren voor SOOOG (onderwijsbureau). Bij de school is ook een multifunctionele sporthal gebouwd bestaande uit drie sportzalen en te gebruiken door derden. Bij  dit project is veel aandacht aan het binnenklimaat besteed. Als adviseur heeft ons bureau voorgesteld om een duurzaam totaal mechanisch ventilatiesysteem toe te passen die voldoet aan het ‘frisse scholen’  klasse A.

EPC is 0,54.

Werkzaamheden Grunstra Bouwingenieurs

  • engineering in Revit 3D BIM, bouwvoorbereiding, aanbesteding, directievoering en toezicht;
  • coördinatie constructies, technische installaties, bouwfysica, interieur, terrein;
  • tevens: contractbeheer, vergunningenmanagement;
  • opstellen en bewaken planning en budget totaalinvestering;
  • zie ook onder GRUNSTRA GROEN
minimize
close
links
- / -
right
X