Vind ons op

minimize
close

Directie

20-05-2011

De Grunstra Groep staat onder leiding van een op elkaar ingespeeld, evenwichtig team van architecten en bouwmanagers. In de bijna 65-jarige traditie van het bureau is dit ook altijd nagestreefd. Mooie ontwerpen moeten ook kunnen worden gerealiseerd.

De directie bestaat uit:

minimize
close

ing. Gerrit van der Steege

Bouwtechniek

07-06-2011
gerrit_van_der_steege–site.jpg

Gerrit van der Steege (1956) is directielid en bouwmanager. Hij studeerde aan de HTS Leeuwarden en de Academie voor Bouwkunst in Groningen.

"Ik geniet van het ordenen. Dat zit  bijvoorbeeld in het organiseren van projecten en processen, maar ook in een mooie oplossing of prachtige detaillering. Partijen motiveren en uit te dagen is mijn kracht. Om dan het idee van de architect zo goed mogelijk te realiseren. Daarvoor is veel techniek nodig. Het is heerlijk om ervoor te zorgen dat het ‘past’ en dat het idee maakbaar is. Als bouwmanager ben ik het cement tussen de stenen van de oplossing."

link title

Burgemeester Walda Scholengemeenschap Ameland

nieuwbouw VO-school met 4 leerjaren

burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_05–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_04–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_07–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_10–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_06–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_14–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_11–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_09–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_13–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_08–site.jpg burgemeester_walda_scholengemeenschap_ameland_12–site.jpg

Opdrachtgever
Gemeente Ameland
Ontwerp
Grunstra Architecten bna, Bolsward
Omvang
2.450 m2 bvo
Opgeleverd
2014

 

close

De uitbreiding van de BWS is achter het rietgedekte gedeelte van de school gerealiseerd. Qua uitstraling en materialisering onderscheidt de nieuwbouw zich van het bestaande gedeelte, waardoor de esthetische kwaliteit gehandhaafd of zelfs versterkt wordt. Alle onderwijsfuncties liggen rondom een centrale ruimte: het centrale hart. Een hart dat alle Amelanders verbindt en een gevoel geeft van eigenheid. Het gebouw laat zien wat het eiland kenmerkt en straalt een baken van rust, eenheid en gemoedelijkheid uit. Tevens is het overzichtelijk en kleinschalig. Een belangrijk item is zeker dat het gebouw in haar investering rekening houdt met de exploitatie in de toekomst. Energieneutraliteit, duurzame keuzes en frisse schoolgedachte hebben in het ontwerptraject een belangrijke rol gespeeld.

werkzaamheden Grunstra Bouwingenieurs

  • engineering in Revit 3D BIM, bouwvoorbereiding, aanbesteding, directievoering en toezicht;
  • coördinatie constructies, technische installaties, bouwfysica, interieur, terrein;
  • tevens: contractbeheer, vergunningenmanagement;
  • opstellen en bewaken planning en budget totaalinvestering;
  • zie ook GRUNSTRA GROEN
minimize
close
links
- / -
right
X