Vind ons op

minimize
close

Directie

20-05-2011

De Grunstra Groep staat onder leiding van een op elkaar ingespeeld, evenwichtig team van architecten en bouwmanagers. In de bijna 65-jarige traditie van het bureau is dit ook altijd nagestreefd. Mooie ontwerpen moeten ook kunnen worden gerealiseerd.

De directie bestaat uit:

minimize
close

ing. Gerrit van der Steege

Bouwtechniek

07-06-2011
gerrit_van_der_steege–site.jpg

Gerrit van der Steege (1956) is directielid en bouwmanager. Hij studeerde aan de HTS Leeuwarden en de Academie voor Bouwkunst in Groningen.

"Ik geniet van het ordenen. Dat zit  bijvoorbeeld in het organiseren van projecten en processen, maar ook in een mooie oplossing of prachtige detaillering. Partijen motiveren en uit te dagen is mijn kracht. Om dan het idee van de architect zo goed mogelijk te realiseren. Daarvoor is veel techniek nodig. Het is heerlijk om ervoor te zorgen dat het ‘past’ en dat het idee maakbaar is. Als bouwmanager ben ik het cement tussen de stenen van de oplossing."

link title

OBS 't Wad Harlingen

Verbouw en uitbreiding openbare basisschool (Rijksmonument).

obs_t_wad_harlingen_05–site.jpg obs_t_wad_harlingen_06–site.jpg obs_t_wad_harlingen_07–site.jpg obs_t_wad_harlingen_10–site.jpg obs_t_wad_harlingen_11–site.jpg obs_t_wad_harlingen_12–site.jpg obs_t_wad_harlingen_08–site.jpg obs_t_wad_harlingen_09–site.jpg wad–harlingen_01–site.jpg wad–harlingen_02–site.jpg wad–harlingen_03–site.jpg wad–harlingen_04–site.jpg

Opdrachtgever Gemeente Harlingen
Opgeleverd 2013

Opdrachtgever
Gemeente Harlingen

Ontwerp
Grunstra Architecten bna, Bolsward

Omvang
2.060 m2 bvo

close

De openbare basisschool ’t Wad in Harlingen is gehuisvest in een monumentale school uit 1927. De school is een rijksmonument en ontworpen volgens de regels van de Amsterdamse school. De opdracht aan de architect was de school uit te breiden tot 12 groepsruimten met een multifunctionele zaal. Het monument past echt bij Harlingen en is ontworpen als een schip. Het hoge element is de brug met daarvoor de boeg. Met de uitbreiding van de school maken we het schip verder af. De multifunctionele zaal is als achtersteven toegevoegd. De uitbreiding is modern vormgegeven en voorzien van eigentijdse materialen. De horizontale belijningen, Amsterdamse school, zijn doorgezet in de uitbreiding. De uitbreiding staat los van het monument en is er door een lichtstraat aangekoppeld. Binnen is de monumentale gevel zichtbaar. De halfronde multifunctionele zaal zal ook voor sport gebruikt worden. Er is gekleurd glas in aangebracht. Oorspronkelijk had de school gebrandschilderde ramen in het hoge gedeelte. 

Werkzaamheden Grunstra Bouwingenieurs

  • bouwkundige opname en opstellen schouwrapport;
  • coördineren constructieve en installatietechnische opname;
  • opzetten meerjaren onderhoudsplan (MJOP), inclusief kostenraming;
  • aanvraag BRIM-subsidie bij RCE;
  • directievoering en bouwkundig toezicht;
  • coördinatie contracten, budgetbewaking;
  • oplevering en opstellen eindafrekening.
minimize
close
links
- / -
right
X